Het Dry Age proces: Rib 2

Dry Aged Tomahawk

We zijn al in de tweede week!

Proef je het verschil na 1 week Dry Agen?  

  • Rib 2

Met de kennis en ervaring van de vorige keer de Tomahawk steak uit de dry-ager gehaald. Even goed kijken, en met vertrouwen maar ook een beetje nerveus zet ik het mes aan. Het Japanse harde staal glijdt soepel de iets donkerder buitenrand in. Voorzichtig nader ik het bot, klein beetje weerstand maar dit keer zit ik goed! Het mes glijdt er tussendoor en er komt een prachtig stuk Tomahawk los. Wauw! Trots op mezelf kijk ik ernaar.
Het eendenvet heeft ook goed werk gedaan en is de versnelling van de uitdroging tegengegaan. Langzaam is het devies bij drogen en dat lukt zo perfect! Nu de Tomahawk op kamertemperatuur laten komen, het eendenvet eraf halen en lekker inzouten. 

Deze keer de Tomahawk caveman style in de kolen voor een paar minuten, dan de Egg dichtgooien en de temperatuur laten zakken naar 120 graden. Thermometer erin en langzaam naar de 50 graden kerntemperatuur brengen. Nadat dit is gebeurd haal ik de Tomahawk eraf, om te rusten en de Egg op te stoken voor een mooie bark. Flink de vlam erin en nog even bij kanten van de Tomahawk branden in het vuur. Heerlijk gekarameliseerde bark en prachtig rood van binnen.

En nu de smaak: is de smaak nu al veranderd? Eigenlijk nog niet echt, alhoewel de randen al wel aan het verkleuren zijn. Er komt iets meer notigheid naar voren maar de kern is echt nog gelijk, wel ongelooflijk mals en lekker. Uitkijken naar volgende week wanneer de Tomahawk 3 weken droging heeft gehad. Wat een avontuur!

Dry aged
Dry age vlees kun je ook thuis maken.

Bedankt voor het lezen en je interesse! 

Heb je vragen over de mogelijkheden het dry age proces? Neem dan contact op, ik kan je vragen altijd behandelen in dit blog. 

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
My Salt and Pepper © Copyright 2020. All rights reserved.
Facebook
Pinterest
Instagram