Wijnkoperij platenburg

Waarom kiezen wij voor de wijnen van Wijnkoperij Platenburg?
Voor ieder wat wils, daar begint voor ons een wijnwinkel mee. Het liefst met het Franse gevoel in de winkel, de nadruk op de ‘oude’ wijnlanden maar met mooie verrassingen uit de nieuwe wereld. De winkel van Julien op de Goudsesingel ademt voor ons Frankrijk uit. Wijntonnen, getekende druiven en domaine logo’s op de muren. En de naam van Julien zelf komt ook van een wijngebied in Frankrijk.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de wijnen zelf, en de selectie is geweldig. Van verrassend goede huiswijnen van 5 tot 10 euro tot de top van de Bourgogne van vele honderden euro’s, het ligt er allemaal. Met altijd goed advies, een onverwachte invalshoek van een alternatief voor het bekende en uitstekende wijn-spijs adviezen. Gecombineerd met een duidelijke webshop en snelle en meestal persoonlijke levering gratis voor ons een duidelijke keuze: hiermee willen we samenwerken.

Welke wijnen hebben wij gedronken?

Dit is een opsomming van de wijnen die we van wijnkoperij platenburg hebben gedronken bij onze gerechten. Wil je meer weten over de wijn zelf? Dan kun je op de foto klikken, dan lees je meer over de wijn zelf en onze ervaring hierbij.

Het verhaal van: 

Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen. Eind 2019 zijn we bekroond met het predikaat ‘Hofleverancier’.

Wijnkoperij Platenburg in een notendop:

  • Hofleverancier sinds 2019
  • 125 jaar in Rotterdam
  • 4e generatie aan het roer
  • Assortiment met meer dan 1000 wijnen

Van 1894 tot… hofleverancier!

Het verhaal van Wijnkoperij Platenburg begint met Leo en Maria Platenburg, die in 1894 een een koffiehuis (café) annex bierhuis en bierbottelarij beginnen. De vaten bier worden betrokken van brouwerij d’Oranjeboom aan de Oranjeboomstraat. 

Ruim een eeuw later gaat de Wijnkoperij over naar de vierde generatie. In 2018 neemt Julien Platenburg het stokje over van zijn ouders, Ger en Lia Platenburg, die destijds van Wijnkoperij Platenburg een échte wijnwinkel hebben gemaakt.

Samen met adviseurs Pieter Pors en Daniëlle Duijvestijn-Giljam zorgt hij voor het reilen en zeilen van winkel. Achter de schermen is Nadien de Visser bezig met online marketing en de website. Ook verzorgt Nadien regelmatig de wijncursussen in de Wijnkoperij. De ouders van Julien – Ger en Lia Platenburg – komen af en toe eens buurten in de Wijnkoperij, maar zijn tegenwoordig vaker te vinden in een wijngaard ergens in Europa. 

Sinds december 2019 is Wijnkoperij Platenburg bekroond met het predikaat Hoflevancier. Het bijbehorend Wapenschild schittert aan de voorgevel. Letterlijk een kroon op het werk!

Contact & openingstijden
Wijnkoperij Platenburg
Goudsesingel 332A
3011 KK Rotterdam
Telefoon: 010-412 70 05
E-mail: info@wijnkoperijplatenburg.nl – Website

Social profielen:

Facebook, logo, social, media Free Icon of Social Media Logos

Another language? Engels

Close
My Salt and Pepper © Copyright 2020. All rights reserved.
Facebook
Pinterest
Instagram