Caveman style!

Caveman style Cote de Boeuf!

Cote de Boeuf caveman style met spruitjes en zoete aardappel
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten

Equipment

  • Big Green Egg | Direct

Instructies

  • De droom van elke griller: caveman style grillen!! Weg met roosters en hitteschilden, direct de gloeiende houtskool op. Zorg wel voor echt goede kwaliteit houtskool (nooit briketten) die niet verast wanneer die heet is. Anders wordt je vlees niet zo lekker.
  • Om te beginnen de Cote de Boeuf tijdig op kamertemperatuur laten komen en minimaal een uur van te voren lekker inzouten. Steek de Egg aan en laat deze flink op temperatuur komen. Leg zodra het vuur is gedoofd de knoflookbol in de gloeiende houtskool.
  • Was ondertussen de zoete aardappels en de spruitjes en snij de aardappels doormidden en de spruitjes klein.
  • Nu de Green Egg goed heet is (een mooi egaal gloeiende laag houtskool) is het moment aangebroken. Zorg voor een zo egaal mogelijk bedje van houtskool en leg de Cote de Boeuf erop. Retespannend de eerste keer, want ik dacht echt dat die zou verbranden. Maar niet was minder waar. Houdt met een kerntemperatuurmeter de temperatuur in de gaten en zodra de temperatuur rond de 35C is draai je de Cote de Boeuf om. Verwijder eventuele kleine stukjes houtskool die op het vlees vast zijn komen te zitten.
  • Zodra de kerntemperatuur van de Cote de Boeuf 49C is haal je deze eruit en na het verwijderen van eventuele stukjes houtskool pak je deze in aluminiumfolie in en laat je deze rusten. Haal ook de knoflook eruit en zet het roestvrijstalen rooster erin met hitteschild eronder. Nu kunnen de zoete aardappels erop.
  • Bak nu de spekjes aan en voeg de spruitjes en kerriepoeder toe naar smaak. Ik neem altijd wat meer omdat kerrie nu eenmaal super smaakt maar als je minder fan bent doe je het iets rustiger aan. Zodra dit gaar is zijn de zoete aardappels ook prima en kun je uitserveren. Snij mooie plakken van de Cote de Boeuf en bon appetit!
  • Als begeleidende wijn heb ik gekozen voor een Cahors van Domaine Lamartine (Cuvee Particuliere 2015), prachtige dieprode wijn met heerlijk fruit en hout maar ook krachtige tanines die versmelten met de sappen en smaken van de Cote de Boeuf. Genieten!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor het graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
My Salt and Pepper © Copyright 2020. All rights reserved.
Facebook
Pinterest
Instagram