Artola – The TrunQY

Als ik iets nog goed ken, was het buiten in het park voor de deur bbq’n. Met twee tassen vol met brood, tapenades, vlees en wijn vergezeld van een kleedje en goed gezelschap het gras op in Rotterdam. En uiteraard een bbq, eerst een wegwerp exemplaar van de Appie en later een smokey joe. Ik was helemaal verguld, onschuldig als ik was. Dus toen wij de Artola Trunqy ontvingen was het een beetje een trip down memory lane. Een draagbare bbq, maar dan superstijlvol en industrieel ontworpen. Heerlijk om met ondergaande zon en nasmeulende houtskool nog een glas wijn te drinken tijdens een zwoele zomeravond.

We konden dus niet wachten om de Trunqy een keer te proberen. Wat een geweldig ontwerp, rauw staal van lekkere dikte en een bruut rooster erop. En de zwarte unit klemt ofwel bovenop als deksel danwel onderop als bodem zodat deze ook op het gras kan staan. Hiermee steel je wel de show in het park!

Na de houtskool aan te hebben gemaakt hebben we er sate van kippendijen op de huid gegrild. De Trunqy doet uitstekend zijn werk, hitte zit goed in het rooster zodat het aanvoelt alsof je op gietijzer roostert. Genoeg lucht stroomt erlangs om het geheel verder te garen. De sate smaakte heerlijk en de Trunqy zag er heerlijk gebruikt uit na deze sessie op onze bartafel buiten. Buiten het rooster en de bak waar het houtskool in ligt blijft de Trunqy goed aanraakbaar zodat je ook nog tijdig kunt inpakken mocht de avond zich hiertoe lenen.

Zijn er dan nog aandachtspunten? We hebben best een vet stuk vlees erop gehad waar aardig wat sap uitkwam. Dit gaat wel naar beneden lopen, niet erg als je nog op het gras zit maar als je naar huis loopt kan je broek zomaar onder zitten. Of uiteraard de tafel waar de Trunqy in de tuin opstaat. Hier moet je dus wel rekening mee houden. Verder zijn we enorm enthousiast over het ontwerp en de werking, en is dit weer een prachtige stap op gebied van tafel- of park bbqen.

Sluiten
My Salt and Pepper © Copyright 2020. All rights reserved.
Facebook
Pinterest
Instagram